.
تبلیغات
موضوعات
جستجو
پیوندهای روزانه
لینک دوستان
- دریافت رایگان این قالب
- سایت عاشقانه ماندگار فان
- سایت عاشقانه عشق آفرین
- جامعه رادیو اماتوری ایران
- سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديوئي
- شرکت اروم الکترونیک
- فروشگاه قطعات الكترونيكي
- ARRL • Devoted Entirely to Amateur Radio
- درددل های یک بازنشسته
- نخستین سایت آموزشی رادیو آماتوری در ایران
- نشریات آماتوری
- EP2MRD
- QRZCQ - The database for radio hams
- شناسه تخصيص نحوه دستورالعمل ايستگاه به ارتباط راديويي هاي ) Call Sign ( دستورالعمل ارتباط شناسه تخصيص نحوه ايستگاه به راديويي
- رادیو آماتوری
- کلوپ رادیو آماتوری ایرانیان
- ارسال لینک
صفحات جانبی
امکانات جانبی
آمار وب سایت:
بازدید دیروز : 2065
بازدید هفته : 2550
بازدید ماه : 33397
بازدید کل : 1887821
تعداد مطالب : 673
تعداد نظرات : 121
تعداد آنلاین : 1
swl
آگاهی هایی در مورد «شنیدگرانِ موج کوتاه» یا «اس.دبلیو.ال.»یها – بخش 1
.http://etesalkootah.ir/1396/08/21/Some_Information_around_Short_Wave_Listeners_Part_1
.
شنیدهها حاکی از آن است که همت گروهی از رادیوآماتورهای پیشکسوت ایران، که بیش از 40 سال است برای قاعدهمند و قانونیکردن رادیوآماتوری در کشور در تلاش و کوشش بودهاند، با یاری مسوولان وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات و سازمان تنظیم مقررات رادیویی به بار نشسته است و «انجمن رادیوآماتوری ایران» در حال شکلگیری میباشد و به نظر میرسد که در آیندهی نزدیک این سرگرمی علمی در کشور عزیز ما هم جای خود را در میان نوجوانان و جوانان دانشدوست به وسعت باز کند.
در مورد رادیوآماتوری پیش از این مطالبی به خوانندگان تقدیم شده بود و پس از این هم در این خصوص خواهم نوشت و در این مسیر، به ویژه، به پیشکسوتان رادیوآماتوری در ایران و روند تلاشهای پیگیرانهی آنان خواهم پرداخت.
در این مقاله، با یکی از سرگرمیهای علمی در حاشیهی رادیوآماتوری، که دوستداران فراوانی در سطح جهان دارد، آشنا میشویم: «شنیدگری موج کوتاه». این سرگرمی دلچسب میتواند برای علاقهمندان به رادیوآماتوری گام نخست در مسیر دریافت پروانه برای برپاکردن ایستگاه فرستنده-گیرندهی رادیوآماتوری باشد.
.
لوگوهای باشگاه رادیوآماتوری آلمان و رادیوآماتورهای مخابرات و پست
.
شنیدگران موجکوتاه هم «کارت تاییدتماس» یا «کارت[1]QSL» میگیرند و میفرستند
در میان مخابراتچیهای آماتور یا «رادیوآماتور»ها معمول است که پس از هر ارتباط بیسیم، طرفینِ تماس رادیویی برای همدیگر کارتِ تاییدتماس یا کارتِQSL بفرستند. وظیفهی این کارتها، تایید این نکته است که طرفین با هم در روز و ساعت معینی در یکی از باندهای مجاز آماتوری یک تماس رادیویی موفق داشتهاند و اصولاً در فرهنگ مخابراتی و رادیوآماتوری عبارت QSL به معنی «من تماس رادیویی را تایید میکنم» است.
.
شنیدگری موج کوتاه یک سرگرمی علمی برای تازه واردان به دنیای رادیو آماتوری است
.
بر روی این کارت مهمترین ویژگیهای تماس نگاشته میشود. این ویژگیها عبارتند از: شناسه[2] یا علامتخطاب (Call sign) ایستگاه مقابل، تاریخ، ساعت، فرکانس، نوع عمل مخابراتی، گزارش کیفیت علایم دریافتی از ایستگاه مقابل و همچنین نام و نشانی و علامتخطاب صادرکنندهی کارت. در اغلب موارد، علاوه بر دادههای بالا، از تیپ و نوع دستگاههای مخابراتی و آنتنهایی که برای تماس رادیوآماتوری مورد استفاده قرار داشته نیز نام برده میشود. همچنین، اطلاعاتی در مورد این که این ایستگاهها به کدام انجمن رادیوآماتوری وابسته هستند و شمارهمسلسل کارتها، که برای اعطای برخی گواهیها ضروری هستند نیز، روی کارت درج میشود.
در دوران آغازین فن مخابرات آماتوری، به دست آوردن چنین کارتهایی بسیار باارزش بود، زیرا توانایی فنی ایستگاه بیسیم آماتوری را مستند میساختند.
با توسعه و تکامل فنآوری، حتی در میان رادیوآماتورها، دیگر چندان تعجببرانگیز نیست که با استفاده از دستگاههای امروزی در هر ساعت شبانهروز، بتوان به تقریباً همهی نقاط جهان دسترسی رادیویی داشت. از این نگاه، کارتهایQSL اهمیت فنی پیدا میکنند. امروزه، اما، این کارتها بیش از هر چیز مطلقاً به مثابه تایید انجام تماس رادیویی هستند و بس. این موضوع انگیزهای برای صدور دیپلمهای افتخار شده که با ارایهی تعداد معینی از کارتهایQSL به دارندهی آنها اعطا میشود و از این جهت، اثبات و تاییدی بر مقدار معینی فعالیتهای مخابراتی است.
رد و بدلکردن کارتهایQSL موضوعی نیست که فقط در میان رادیوآماتورها معمول باشد. و نیز، این کار تنها به رادیوآماتورهایی که تماس رادیویی میان آنها برقرار شده نیز محدود نمیباشد. حتی کسانی که به طور «غیرفعال» و در حاشیهی تماس رادیوآماتورهای دیگر، «شاهد شنیداری» در برقراری تماس رادیوآماتوری بودهاند نیز میتوانند از موقعیت پیشآمده استفاده کرده و برای ایستگاهی که آن را شنیدهاند، از طریق ارسال یک کارتQSL یک «گزارش دریافت» بفرستند و همزمان تقاضا کنند که از ایستگاه شنودهشده نیز تاییدیهای در مورد گزارششان دریافت نمایند.
به افرادی که به موج کوتاه به عنوان یک سرگرمی علمی گوش فرامیدهند و شاهد شنیداریِ تماس مخابراتیِ رادیوآماتورها هستند، «شنیدگر موج کوتاه» و یا SWL-er میگویند که کوتاهشدهی Short Wave Listener است.
گرفتن یک چنین «گواهی دریافت» یا «گواهیِ شنید» یا به کوتاهی «کارت SWL-QSL» به عنوان یک فرد «شنیدگر موج کوتاه» برای همگان میسر است. برای این کار نیازی به گذراندن آزمون[3] رادیوآماتوری نیست، بلکه بر عکس، گواه دیگری است بر تماس مخابراتیِ یک رادیوآماتورِ دیگر، که برای او گذراندن یک آزمون رادیوآماتوری پیششرط فعالیتاش میبوده است.
هر هموند باشگاه رادیوآماتوری آلمان میتواند کارتهای SWL-QSL را از طریق بخش «مدیریت توزیعِ[4]QSL» این باشگاه به صورت رایگان به تمام رادیوآماتورها در سراسر جهان بفرستد.
در این حالت، به جای علامتخطاب خودی، یک نمرهیSWL به کار برده میشود که دربردارندهی شناسهی کشوری (DL برای جمهوری فدرال آلمان)، شناسهیDOK[5] (شناسهی استانی/منطقهای) و شمارهعضویت هفترقمی باشگاه رادیوآماتوری آلمان است.
مثالها:
DL-L01/1695071
DL-G15/1792787
DL-N11/1393669
علاوه بر اینها، ارزش بالای فعالیت شنیدگری موج کوتاه در پیشآمادگی علاقهمندان برای گذراندن موفقیتآمیز آزمون رادیوآماتوری به اثبات رسیده است. کُدهای سرزمینی و واژه های کوتاهشدهی رایج در مخابرات آماتوری میتوانند برای کسانی که تا پیش از آن با چنین مطالبی سر و کار نداشته بودهاند، مانع بزرگی باشند، اما برای شنیدگران موج کوتاه موضوعاتی کاملاً آشنا هستند. شنیدگران موج کوتاه در فنآوریِ دریافت رادیویی باتجربه هستند و در مقایسه با دیگران همواره دارای این برتری هستند که میتوانند بدون تمرین سنگینِ شنیداری قبلی، با اطمینان به جلسهی آزمون رادیوآماتوری بروند.
باشگاه رادیوآماتوری آلمان برای تقویت این تجربه و برای آموزش چگونگی مستندسازی فعالیتها، آزمونی زیر نام «آزمونDE» آماده کرده است. این آزمون میتواند از طرف مدیر هر یک از اتحادیههای منطقهای برگزار گردد و در آن از شنیدگران موج کوتاه مسلط بودن بر مبانی فنی، فنآوری عملیاتی و آشنایی با مقررات انتظار میرود.
با موفقیت در این آزمون، به فرد شنیدگر موج کوتاه یک شناسهی[6]DE اعطا میشود که از حروف DE ، یک رقم میان 1 تا 9 و سه حرف الفبا، که به دلخواه قابل انتخاب است، تشکیل مییابد. به عنوان مثال: DE4CWL, DE8BUS و مانند اینها. شناسههای شنیدگریِ موج کوتاه با رقم صفر، مانند: DE0AAA, DE0WSS برای دارندگان عنوان «قهرمان دریافت رادیوییِ آلمان» رزرو شدهاند که پس از گزارشهای شنیدگریِ تاییدشدهیِ متعدد، به گروههای رادیوآماتوری اعطا خواهند شد.
دادههای مندرج بر «کارتهای تایید تماس شنیدگری موج کوتاه» ([7]SWL-QSL-Card) تفاوت زیادی با آنهایی که رادیوآماتورها بین خودشان برای تایید تماس متقابل رد و بدل میکنند، ندارند. در نتیجه، هر کارت تایید تماس شنیدگری موج کوتاه دربردارندهی علامتخطابِ ایستگاه شنیدهشده، تاریخ، ساعت (به وقت جهانی UTC)، فرکانس، نوع عمل مخابراتی (مانند نوع مدولاسیون)، گزارش محتوای تماس، و علامتخطاب ایستگاه مقابل که ایستگاه شنیده شده با آن در تماس بوده، میباشد. علاوه بر اینها، کارتهای گفته شده، میتوانند درست مانند کارتهای تاییدتماسِ رادیوآماتورها دربردارندهی اطلاعاتی در مورد تجهیزات ایستگاه و یا نکات و یادداشتهای فردی هم باشند.
روشن است که بر روی این کارتها درج شمارهی شنیدگری موج کوتاه یا، در صورت در اختیار داشتن، نشانهیDE و همچنین نام و نشان خود فرد شنیدگر نباید فراموش شوند.
رادیوآماتوری که شنیده شده و از او تقاضای تایید گزارش شده است، یک کارت تاییدتماس خودی را با اطلاعات مندرج بر «کارت تاییدتماس شنیدگری موج کوتاه»ی که دریافت کرده، پس از مقابله با مندرجات دفتر تقویم تماسهای خود و اطمینان از درستی آنها، پر میکند و به این شکل صحت مشاهداتِ شنیدار موج کوتاه را تایید مینماید.
.
نمونه هایی از کارت های تایید تماس رادیوآماتورها در کشورهای همسایه
.
نظر به این که برای شنیدگرها نیز این امکان موجود است که با جمعآوری این کارتها، که از رادیوآماتورها به دست میآورند، از باشگاه تقاضای دریافت یک گواهی یا دیپلم افتخار کنند، به این دلیل، برای هر رادیوآماتور هم امری بدیهی است که باید کارتهای تایید تماس شنیدگرهای موج کوتاهی را که صادر میکند، درست مانند کارتهای تماس بین رادیوآماتورها، به درستی و به طور کامل پر کند.
(ادامه دارد)
.
برگرفته از سایت اتصال کوتاه: www.etesalkootah.ir
Ten Minute Transmitter
با تسلیت فرارسیدن ایام شهادت حضرت محمد (ص) و امام سجاد(ع) و امام رضا (ع)
Last weekend I was browsing the internet for radio circuits and came across an interesting design I've never seen before, nicknamed the Ten Minute Transmitter. The design apparently originated in 1996 in an amateur radio club QRP publication. The name originates since the original author claimed he built this transmitter and make a QSO with it in just 10 minutes time. Impressive!
I didn't set a stopwatch to time myself, but I can tell you that I was able to slap this rig together on a breadboard and tune it up very quickly. There are no coils to wind (unless you want to); it tunes a wide range of crystal frequencies, and it outputs an easy 500mW AM signal. I had three crystals on hand, and was able to load up frequencies 6925 kHz, 14322 kHz and 28266 kHz without problem.
Here's the schematic:
simple transmitter
Part list
Below the part list,
- Q1 – BC548 or any quivalent NPN transistor
- X1 – 10.7 MHz ceramic resonator, 3 terminal
- C1 – 10 nF ceramic disc capacitor (103)
- C2 – 100 nF ceramic disc capacitor (104)
- C3 – 100 pF ceramic disc capacitor (101)
- R1 – 10 kOhm
- R2 – 150 kOhm
- R3 – 1 kOhm
That’s all you need to make this shortwave transmitter circuit . Power up the circuit with a clean 3 V to 5 V DC supply, i.e with a single Li-Ion battery is.
You can also replace the 10.7 MHz ceramic resonator with any other between 2.3 MHz to 26 MHz range.
شرکت آر اف فون
با سلام
شرکت ار اف فون بمدیریت مهندس دانش بشماره تلفن 66716609 فروشنده تجهیزات زیر می باشد:
measuring equipment for swr and electric field strength
with 2 PL connectors
swr : 1:1 - 1:3
capacity : 10/100 W
frequency range : 1.7 - 30 MHz
dimensions : w 85 x d 55 x h 56 mm
قیمت دویست و پنجاه هزار تومان
Team SWR-PRO VHF/UHF SWR/PWR قیمت سیصد هزار تومان
short wave listener
شنیدن صدای کوتاه و یا SWLing، سرگرمی گوش دادن به پخش های رادیویی مجهز به فرکانس بین 1700 تا 30 مگاهرتز است.
[1] شنوندگان از کاربران معمولی به دنبال برنامه های بین المللی اخبار و سرگرمی، سرگرمی ها در جنبه های فنی پذیرش رادیو و جمع آوری تاییدیه های رسمی (کارت QSL) است که دریافت پیام های از راه دور (DXing) را ضبط می کنند.
در بعضی از کشورهای در حال توسعه، گوش دادن به میکروفون، جوامع دور افتاده را قادر می سازد
برنامه های منطقوی را که به طور معمول توسط رسانه های پخش کننده محلی AM پخش می شود، دریافت کنند.
برآورد یک برآورد سال 2002 تعداد صدها نفر از شنوندگان مجهز به صداهای مختلف را در صدها میلیون نفر قرار داد. تمرین گوش دادن به رادیو از راه دور در دهه 1920 آغاز شد، زمانی که شرکت های مخابراتی کوتاه مدت در ایالات متحده و اروپا تاسیس شد.
مخاطبان متوجه شدند که برنامه های بین المللی در باند های کوتاه مدت بسیاری از گیرنده های رادیو مصرف کننده در دسترس بوده است و تعدادی از مجلات و باشگاه های شنوایی که به این عمل مشغول هستند، به نتیجه رسیدند.
گوش دادن به Shortwave به خصوص در زمان جنگ بین المللی مانند جنگ جهانی دوم، جنگ کره و جنگ خلیج فارس بسیار محبوب بود. شنوندگان از گیرنده های رادیویی قابل حمل "دنیای دیجیتال" ارزان قیمت برای دسترسی به باندهای کوتاه مدت استفاده می کنند و برخی از سرگرمی های پیشرفته از گیرنده های ارتباطی تخصصی با تکنولوژی دیجیتالی طراحی شده برای دریافت سیگنال های کوتاه مدت و همچنین آنتن های خارجی برای افزایش کارایی استفاده می کنند. با ظهور اینترنت، بسیاری از پخش کننده های بین المللی، پیامدهای کوتاه مدت خود را به نفع توزیع برنامه های مبتنی بر وب کاهش داده اند، در حالی که دیگران از حالت های آنالوگ به دیجیتال دیجیتال حرکت می کنند تا امکان پخش برنامه های کوتاه مدت را فراهم کند.
تعدادی از باشگاه های گوش دادن به اینترنت در کوتاهترین زمان همراه با مجلات چاپی اختصاص یافته به سرگرمی کاهش یافته است؛ با این حال، علاقه مندان بسیاری به تبادل اطلاعات و اخبار در وب ادامه می دهند.
radio amateur books
ادرس فوق شامل کتب و مطالب جالبی است برای دوستان رادیو اماتور و لیست کامل در ادامه مطلب می باشد
http://www.n5dux.com/ham/files/pdf
Grade Deep Meter
با سلام و آرزوی موفقیت و سلامتی دوستان عزیز
در میان ابزار های کار رادیوآماتوری گرید دیپ متر یکی از مظلوم ترین هاست بدلیل کارهای متنوعی که از این ابزار توقع دارند و بدلیل عدم آشناعی این کارها زمین مانده است
بزبان ساده گرید دیپ متر یک نوسان ساز متغیر در محدوده باند فرکانسی بوبین نوسان ساز خود می باشد که بدلیل بیرون بودن این بوبین نوسان ساز با نزدیک شدن این بوبین به یک میدان الکترو مغناطیسی در فرکانس رزونانس یا هماهنگ ایجاد یک افت یا دیپ می نماید و این دیپ یا افت توسط یک عقربه جریان سنج و یا اندازه گیری قدرت موج یا ولتمتر ار اف بصورت افت شدید و ناگهانی نمایش داده می شود .
از بدو اختراع لامپ با توجه به نوسان سازهای مختلف و مدارات متنوع نوسان سازی انواع و اقسام دیپ متر ساخته و طراحی گردید عمده مطلب دیپ متر بوبین نوسان سازی است که تحت کنترل و اثر میدان بیرونی می باشد .
در کاربرد های اولیه دیپ متر ابتدا نوسان سازی با کاربرد راحت و سریع و قابل تغییر رنج فرکانسی توسط بوبین نوسان ساز مواجه هستیم
لذا این نوسان ساز بعنوان سیگنال جنراتور استفاده می شود و حتی با نصب یا اتصال انتن به بوبین نوسان ساز بعنوان فرستنده کم توان قابل استفاده می گردد
در حالتی که مدار نوسان ساز کار نکند ولی انتن وصل باشد یا بوبین نزدیک میدان انتشار یا القا باشد مدار مشابه قدرت سنج عمل خواهد کرد
در مدارات مختلف رادیویی اگر بوبین دیپ متر به میدان رزونانسی نزدیک شده یا توسط یک یا دو دور سیم روی ان این میدان به مدار الغا شود در محل رزونانس این مدار افت حادث و فرکانس کار مدار مورد ازمایش بدست خواهد امد مانند مدارات ای اف یا باند فیلتر یا حتی انتن های فرستنده گیرنده
http://www.radanpro.com/Radan2400/TestShematics/GRID%20DIP%20OSCILLATOR%20by%20SM0VPO.htm
در ادامه مطلب یک دیپ متر مدرن المانی اراعه می گردد:
http://www.qrpproject.de/UK/dipit.htm
رادیو گیرنده موج کوتاه لامپی
با سلام
طرح ضمیمه رادیو تک لامپ گیرنده موج کوتاه است که با برق ضعیف کار کرده و خطر برق گرفتگی ندارد
Low Noise Floor SSB Transceiver for 80m to 15m
با سلام و ارزوی قبولی طاعات و عبادات و تبریک پیروزی تیم ملی فوتبال و راهیابی ایران به جام جهانی
توضیحات در ادامه مطلب
فرستنده گیرنده 20 متر دو فرکانسه
با سلام و ارزوی قبولی طاعات و عبادات
طرح فوق از دو نوسانساز فرکانس متغیرVFO استفاده کرده و هم زمان دو فرکانس را کنترل می کند ایده جالب و کار امدی است
کانال طرح ها و مدارات الکترونیک پارسی
با سلام و ارزوی قبولی طاعات و عیادات و تبریک ولادت امام حسن مجتبی (ع)
ادرس کانال تلگرامی مطالب مهم و طرح های رادیو اماتوری برای رادیو اماتورهای عزیز ایرانی
https://t.me/joinchat/AAAAAEO1feO9dPDbwdVs8A
اموزش اندازه گیری امپدانس کابل های کواکسیال ناشناخته
مهندس سجاد گلچین پور مطلبو ذیل رو ارسال کردند که بسیار جالب است و ضمن تشکر از ایشان در ذیل می آید:
اموزش اندازه گیری امپدانس کابل های کواکسیال ناشناخته
سلام به همه ی دوستان رادیو اماتور عزیز
مطالب نوشته شده برگرفته از یک کلیپ از یک رادیو اماتور خارجی هست که برای مشاهده اون میتونید از این لینک استفاده کنید.
http://www.circuitvalley.com/2011/08/accurate-lc-inductance-capacitance-meter.html
بعضی وقت ها به یه سری کابل که از قدیم خریده شدن و به دلایل مختلف مشخصاتی روی اون ها نوشته نشده برخورد میکنیم و نمیدونیم امپدانس اون ها چند اهمه و برای چه کاری مناسب هستن. یا روی بعضی کابل ها مقدار امپدانس کابل حک نشده و یا موقع خرید کابل شک داریم که ایا این کابل واقعا مرغوب هست و امپدانس 50 اهم داره یا نه.
اینجا روش تقریبی و ساده اندازه گیری امپدانس کابل رو توضیح بدیم.
وسایل مورد نیاز:
سیم چین یا کاتر
یک LC متر ساده (لینک) (میتونید کیت اماده رو از اقای علیپور یا قنبری خریداری کنید.)
روش کار بسیار سادست.
با سیم چین یا کاتر یک تیکه از کابل ناشناس رو قطع میکنیم. اصلا مهم نیست اندازه اون چقدر باشه ولی با توجه به دقت اندازه گیری دستگاه ما بین 30 تا 50 سانت کافی هست. نه بیشتر نه کمتر.
دستگاه رو روی حالت اندازه گیری ظرفیت خازنی قرار میدیم و شمارنده رو صفر میکنیم و ظرفیت خازنی بین مغزی و شیلد رو اندازه میگیریم و عدد رو بر حسب پیکو فاراد گوشه ای یادداشت میکنیم.
سپس دستگاه رو روی حالت اندازه گیری سلف قرار میدیم و در طرف دیگر کابل شیلد و مغزی رو به هم متصل میکنیم و شمارنده رو صفر میکنیم و از طرف دیگر کابل ظرفیت سلفی بین شیلد و مغزی رو اندازه گیری کرده و عدد بر حسب میکرو هانری یادداشت میکنیم.
سپس با استفاده از فرمول
مقدار امپدانس رو بدست میاریم.
نکته بسیار مهم: در فرمول بالا حتما باید واحد ها یکسان باشن. یعنی حتما هر دو برحسب پیکو یا میکرو باشن. برای کسانی که ریاضی ضعیفی دارن میتونن فقط عدد ظرفیت سلفی رو که بر حسب میکرو هانری یادداشت کردن در 1000000 (یک و شش عدد صفر) ضرب کنن تا هر دو عدد بر حسب پیکو باشن. سپس اون دو رو بر هم تقسیم کرده و جذر بگیرن.
مقدار بدست اومده بعد از جذر گرفتن مساوی است با امپدانس کابل نامعلوم. در این روش با توجه به دقت اندازه گیری وسیله میشه امپدانس کابل رو با دقت کمتر از 2 اهم مشخص کرد.
مثال:
در یک اندازه گیری ظرفیت خازنی برابر با 37.2 پیکو فاراد و ظرفیت سلفی کابل برابر با 0.1 میکرو هانری شد. امپدانس کابل رو حساب کنید.
در پایان هم تشکر میکنم از اقای محمد عظیمی (EP2LMA) بابت معرفی کلیپ اموزشی.
نویسنده: سجاد گلچین پور
20m Loop Antenna
با سلام
http://213.114.137.49/antennas/20m_ant_00.htm
by Harry Lythall - SM0VPO
این رادیو اماتور عزیز در کشورخودشن سوئد در اپارتمان زیر در طبقه چهارم زندگی می کند و بسیار علاقمند به تماس در باند 20 متر بودند
با توجه به محدودیت های موجود ایشون تصمیم گرفتند با امکانات موجود یک انتن ساده برای تماس در 14 مگا بسازند
لوازمی که مورد نظرشون بود عبارت بود از یکمتر لوله 15 میلیمتری پلاستیکی که برای کابل کشی درون ساختمان استفاده می شود و چند متر سیم برق نمره2/5
برای این کار ابتدا طول هرلوله 80 سانتیمتر جدا کرده و بعد از بستن انها بهم دیگر بصورت صلیب لوله ها را بافاصله 4 سانتیمتر از هم و 3دور برای سیم پیچ خروجی با فاصله یک سانت از نوک لوله سوراخ کردم در نتیجه فاصله سیم پیچ از هم 2/5 سانتیمترشد در یک سمت لوله عمودی با همان فاصله نیم دور سیم با اضافه کردن دو سوراخ چهارم جهت تغذیه از فرستنده قراردادم
بعد از نصب قطعات نقطه کار انتن بصورت اماده در 14900 کیلو بدست امد و برای تنظیم دقیق انتن در انتهای سیم های بیرونی مقداری از سیم ها را دور هم پیچیدم تا خازنی تهیه شود که با تنظیم دقیق مقدار دور هم پیچیده شده فرکانس کار پایین امده و به 14175 رسید
سر راه 5متر کابل انتنrg58 و انتن لوپ با استفاده از توروئید بکار رفته در منابع تغذیه کامپیوتر و سه رشته سیم با قطر یک میلیمتر تعداد 7 دور سیم بهم بافته را رد کرده و سر سیم هارا سری به هم وصل کردم
اول سر سیم الف بعد ته سیم الف به سر سیم ب بعد ته سیم ب به سر سیم ج و در اخر ته سیم جیم که به ترتیب شماره 1 و 2 و 3 و 4 شماره می گیرند
مطابق شکل زیر سیم ها به بالون متصل می شوند
دو سر سیم تغذیه لوپ به اتصال یک و سوم وصل می شود مغزی کابل به سر چهار و بدنه کابل به سر دو اتصال خواهد داشت
کابل انتن هم از درون لوله نگهدارنده انتن لوپ عبور داده می شود
ابتدا و انتهای سه دور سیم لوپ را کمی بلند گرفته تا بروی هم تابیده شده و تشکیل خازن قابل تنظیم بدهند
بعد با یک انتن انالایزر یا گرید دیپ متر یا برگشت سنج این تابیدگی را طوری انجام میدهیم که حداقل برگشت را در فرکانس 14175 کیلوهرتز داشته باشیم و انتن تنظیم و طول اضافه بریده و انتن اماده کار است
اصل گزارش در ادامه مطلب:
EH STAR (14 Mhz)
با سلام
این نوع انتن ها با اندازه بسیار کوتاه و انتشار ورتیکال و جای کم و. ساخت راحت ایده ال برای کار در اپارتمان و ساختمان های شهری هستند
http://iw3hzx.altervista.org/Antenne/EHSTAR/Ehstar.htm
توضیح در ادامه مطلب:
Why do we use LSB below 10Mhz and USB above 10Mhz when operating SSB HF?
با سلام و عرض ادب
یکی از سوال های اکثر رادیو آماتورها علت انتخاب LSB در فرکانس کمتر از 10مگا هرتز و استفاده از مود USB برای فرکانس بالاتر از 10 مگاهرتز در باند HF می باشد
توضیحات ذیل شاید روشنگر مطلب باشد
The changing of ISB sideband positions at 10 MHz actually has an engineering background.
In the earliest ISB exciters, it was found appropriate to change the final mixer scheme from subtraction to addition mixing at around 10 MHz due to spurious suppression concerns. This sometimes caused interoperability problems in international point-to-point ISB circuits.
To overcome this, a practice was formalized in 1959 by the ITU/CCIR as the Recommendation 249, which prescribed that the ISB sideband positions could either automatically or manually be interchanged when the output frequency went through 10 MHz. An often quoted reference where ISB exciter design considerations are handled with German thoroughness is W Kleische: "Fernbedienbarer Steuervorsatz für Kurzwellen-Nachrichtensender" in "Telefunken-Zeitung" December 1962.
Later advances in exciter design made this Recommendation obsolete, and later generations of exciters only had this facility as an option, and current production ISB equipment lacks it entirely.
http://ham.stackexchange.com/questions/1336/why-do-we-use-lsb-below-10mhz-and-usb-above-10mhz-when-operating-ssb-hf
AB1GA Ham Member QRZ Page
The standard operating practice for SSB is, as 'KLI says, to use LSB below 10 MHz, and USB above 10 MHz. This is not a regulation, nothing forbids you from using the "other" sideband, but then who would you talk to?
The convention is, so I've heard, largely historical, based on the design of an early SSB rig. The IF was 9 MHz, which is 5 MHz below the bottom of 20 meters and 5 MHz above the top of 80 meters. When mixed with a 5-5.5 MHz VFO, the sum frequency was at 14.0-14.5 MHz, which covered 20 meters, and the difference frequency was at 4.0-3.5 MHz, which covered 80 meters.
I wrote the 80 meter frequency range backward to indicate that with this approach the higher the VFO frequency, the lower the mixer output frequency. This also meant that if you started with an upper sideband signal on 9 MHz, you still had a USB signal on 20, but an LSB signal on 80, and thus the convention was born.
Now, with the digital modes, all bets are off. I've heard old RTTY ops say that RTTY is LSB everywhere, and new PSK ops say that PSK is USB everywhere, and that if things don't work to just use the software "invert" switch. I'll leave it to someone else to enlighten us on that part.
73,
Back in the late 1940s and early 1950s, a great number of SSB generator circuits used 9 MHz (mainly "filter" designs) because if you used a 5 MHz VFO frequency to "mix" with the signal, you could get both the 75 meter and the 20 meter bands. There were a lot of BC457 and BC458 ARC-5 transmitters around that would work very well as a 5 MHz VFO. However, due to the "mixing" scheme, lower sideband was produced when operating on 75 meters and upper sideband was produced when operating on 20 meters.
http://forums.qrz.com/index.php?threads/usb-lsb-hf-band-plan.6997/
اختراع لامپ
Forwarded from mohammad ameli]
اختراع لامپ
اگر یک تکه حلبی روی گاز بگذارید وکمی حرارت بدید آهن شروع به پرتاب کردن الکترون از خودش میکند..چون مولکول ها به جنبش درمی ایند ...حالا اگر یک تکه دیگه حبی یا المینیم را نزدیکش مثلا با یک صفحه عایق کنند رویش بگذاریم ..منفی باطری را حلبی حرارت دیده وصل کنیم ومثبت را به تکه نزدیکش ..جریان برقرار میشود ..ضمن اینکه این دوتکه فلز یک خازن کم ضرفیت هم هستند ..اما دراصل یک لامپ الکترونی ساخته ایم..حالا اگر بین این دوتکه یک تکه سیم طوری (توری)..بگذاریم با اینکه مانع عبور جریان از منفی که کاتد ماست به مثبت یا آند نمیشود اما با اعمال یک ولت خیلی کم به این توری میتوانیم مقدار عبور جریان را کنترل کنیم
همون دوتکه اولی یک دید هستند ...یعنی اگر ولتاژ AC به کاتد بدیم از آند ولت منفی خالص دریافت می کنیم..
اولین بار حدود سال 1900 ادیسون برق را اختراع نکرد ..برق از سال 1800 کشف شده بود ..نه تنها این ..بلکه از 4000 سال پیش با سرکه یا آبلیمو تولید برق میکردند...اما زمانی که تیم 20 نفره مهندسین شرکت ادیسون موفق شدند رشته تنگستن را در خلا قرارداده وبه برق وصل کنند ولامپ زود نسوخت درواقع لامپ روشنائی توسط تیم شرکت ادیسون اختراع شد وادیسون بنام خودش ثبت کرد..درهمین میانه یکی از دانشمندان گفت چون باحرارت دادن فلز الکترون از خود به اطراف پخش میکند پس باید امتحان کنیم ببینیم میتوان استفاده دیگری از اختراع لامپ تنگستن کردیانه...به ادیسون سفارش داد چند لامپ روشنائی معمولی بسازد که کنار فیلامان یک تکه فلز دیگرهم اضافه کنند..درواقع آند اضافه شد ..لامپ را روشن کردند وبه فیلامان ولت منفی باطری را وصل کردند وبه تکه فلز کنار فیلامان ولت مثبت ..مشاهده کردند جریان عبور میکند ..با دادن AC هم متوجه شدند عمل یکسو سازی انجام میشود ...اولین دید جهان متولد شد ..
تولید برق را خود شما به راحتی درمنزل میتوانید انجام بدهید ...آبلیمو یا سرکه را درلیوان یا استکان کمی بریزید ودوتکه فلز یکی مس ودیگری آهن یا روی یا آلمینیم بگذارید و ولت متر وصل کنید ..نیم ولت دارید ..با سری کردن ولت 100 و200 ولت هم میشه تولید کرد
خلاصه اینکه با گذاشتن یک سیم توری یا سوراخ دار ومشبک بین کاتد وآند شبکه کنترل درست شد ..اگر بهش هیچ ولتی نمیدادند بودن ونبودنش فرقی نداشت ..اما اگر کمی ولت منفی بهش میدادند مانع عبور جریان میشد ولامپ درواقع قطع میشد ...اگر کمی ولت مثبت بهش میدادند جریان لامپ شدیدا بالا میرفت ..دراینجا بدون اینکه انرژی مصرف شود دیدند میتوانند جریان خروجی لامپ مثلا به یک بلندگو را کنترل کنند ..اولین لامپ تقویت کننده جهان با نام تریود اختراع شد ...یعنی 3المان..میکروفن با یک باطری کوچک را به شبکه کنترل دادند وصدای بلندی دربلندگو گرفتند ..یعنی تقویت کننده خوب...از اینجا به بعد فرستنده رادیو با صدای انسان وموسیقی وگیرنده رادیو برای گوش دادن به اخبار وموسیقی ساخته شدند
حالا درعالم خیال برید داخل لامپ ..وبنشینید روی شبکه ..تا الکترونها که از کاتد به آند میروند را ببینید ..البته خیلی خیلی داغ است
بنابراین لامپ تقویت کننده که ترانزیستور هم تقریبا با لامپ قابل مقایسه است برای تقویت صدا وبعد بعنوان اسیلاتور وتقویت کننده فرکانس اسیلاتور بکارافتاد ..ایستگاه های فرستنده رادیو وگیرنده های خانگی رادیو ساخته شدند ..بیسیم های نظامی وخصوصی ورادیواماتوری ساخته شدند
QRP Indoor Loop
QRP Indoor Loop
For QRP operation with limited space, a compact and lightweight 'magnetic' loop antenna was built. For the first design (which leaves room for improvement), a long thin piece of aluminium sheet was used (3.14 meters total circumfence, 50 mm wide, 2 mm thickness)
Unlike most classic loop designs, the tuning capacitor and the smaller coupling loop are both at the base of the antenna. The tuning capacitor with approximately 20 ... 250 pF should be replaced with a 'butterfly'-design, but these are either difficult to find or too expensive, so a 'normal' variable capacitor scrapped from an old antenna tuner was used. With this arrangement, the resonant tuning range was 7 to 21 MHz. With a "better" capacitor (lower minimum capacity), tuning above 21 MHz could be easier.
The small neon lamp on the right side of the capacitor initially acted as a tuning aid. One of its legs is connected to the outer loop, the other leg is only capacitively coupled to the other electrode of the tuning capacitor. It later turned out that adjusting the loop for resonance 'by ear' brings the SWR low enough before transmitting (at QRP levels!), the 'fine tuning' should be done with an SWR meter.
The coupling loop's optimum length (circumfence) was found to be 0.6 meters, which is roughly 1/5th of the outer loop's circumfence, which agrees with many other 'magnetic loop recipes' (for example Rothammel's Antenna Book).
Note that unlike other designs, the small coupling loop of this antenna does not touch the larger outer loop ! If it would, the only point where both loops may touch would be the topmost point, which is 'electically neutral' (voltage minimum of the outer loop).
Due to the lack of an electric connection between the loops, there is also no need for a balun !
The plastic 'insulator' at the bottom holds both loops, and the tuning capacitor in place. The entire loop (including insulator) can be rotated on the wooden base, using a single screw visible in the center of the last photograph.
To eliminate the need for a vernier drive, and to stay away from the tuning capacitor, an plastic lever is used to operate it.
Ideas / possible improvements
The electric conductance of the aluminium loop (measured at DC by passing 2 amperes through the loop, and measuring the voltage - 3 mV - across the loop close to its ends) was found larger than it should have been. Calculation:
sigma = ( Current * Length ) / ( Voltage * Conducting_Area ) here: sigma = ( 2 A * 3 m ) / ( 0.003 V * 0.002 m * 0.05 m ) = 20 * 10^6 Siemens / meter (In Germany, 'sigma' [σ] denotes the electrical conductance. In the English literature, 'kappa' [κ] seems more common.)
The electrical conductivity of pure aluminium would be 36.6 Mega-Siemens per meter; and a loop made of pure copper would be even better (sigma = 58 Mega-Siemens per meter).
Since most of the HF current only flows in the outer few micrometers of the conductor, the loop doesn't have to be "solid". A loop made of a long (bent) piece of plastic, carrying a long strip of copper foil (say 70 micrometers thick, and 50 mm wide) would be even lighter than this loop. Experimentation will tell if the reduced loss in the loop is worth the effort, considering the loss in the capacitor. A thin copper loop in combination with a 'butterfly' capacitor, or -even better- a variable vacuum capacitor will help to cut the losses in the loop even further. But at some point losses in the vincinity of the loop (walls, floors, ceilings, eddy currents in metal objects, etc) will dominate, and it possibly doesn't pay off to reduce the losses in the antenna itself.
http://www.qsl.net/dl4yhf/qrp/index.html#indoor_loop
tv tuner for radio receiver
با سلام و عرض ادب
جناب عاملی پدر رادیوآماتوری ایران مطلبی راجع به تبدیل تیونر تلویزیون های قدیمی به گیرنده رادیو در باند وی و یو اچ اف داشتند که با کسب اجازه از ایشون در اینجا مطرح می شود
https://t.me/ep2ma
جناب مهندس پایوندی هم مقاله ای در وبلاگ مهندس فرزاد منتشرکردند که اشاره ای به همین مقوله دارد و توضیح کافی در مورد نحوه انجام این مهم داده اند
http://etesalkootah.blog.ir/1395/10/29/Build_a_50_to_900MHz_Receiver_using_a_TV_Tuner
HF swr meter(new)
با سلام و ارزوی سلامتی و موفقیت همه دوستان رادیوآماتور بمناسبت روز جهانی رادیو
در مجله الکتور ژانویه1980 مطلبی بود که برایم جالب بود در یک مدار برگشت سنج از یک پل نمونه گیر با هسته توروئید استفاده کرده بود و لذا حساسیت را در اچ اف بحد میلی وات رسانده و خیلی خوب شده بود
اصل مطلب مجله جهت اطلاع علاقمندان ضمیمه می گردد
متن کامل مجله در ادامه مطلب
سومین اردوی رادیوآماتوری ایران
با سلام و تبریک یوم الله 22 بهمن و ایام فجرانقلاب اسلامی
دوستان کلوب البرز با راه اندازی ایستگاه خود موفق به شروع تماس و کار کرده و آرزوی همه علاقمندان رادیوآماتوری توفیق روز افزون و موفقیت این دوستان می باشد
HF swr meter
با سلام و تبریک ایام
Barry Zarucki M0DGQ مدار قدرت سنج و برگشت سنجی را برای باند اچ اف طراحی کرده اند که از 10 تا یک کیلو وات را اندازه گیری می کند برای رنج 200 وات از دو عدد توروئیدFT50-43 استفاده شده و برای رنج یک کیلو وات از 6 عدد توروئیدFT114-43
مدار ساده است و توضیحات عکس ها کامل است در صورت علاقه ادرس مطلب نیز درج می شود:
http://www.m0dgq.co.uk/HF%20swr%20meter.html
Calibration was done with a Bird meter for comparison, however a diode probe can be used with a DVM using the formula P = Vrms X Vrms / Rload. In other words power in Watts into a 50 Ohm dummy load = Vrms squared divided by 50. The values for resistors R1 and R2 were found by initially using a 100K trimmer and adjusting for correct power reading during calibration, these were then substituted by fixed resistors.
up converter
با سلام و ابراز همدردی و تسلیت بمناسبت شهادت عزیزان آتش نشان در حادثه ساختمان پلاسکو سابق
یکی از دوستان در جمع رادیو اماتوری توانستند اپ کانورتری برای باند اچ اف بسازند که امواج کمتر از صد مگا را با اس دی ار خودشان که برای وی اچ اف و یو اچ اف بود بگیرد
کار جالب و قابل تاملی است و خدمتشان خسته نباشید و خداقوت می گویم جناب مهندس احمد ابکه EP4AAA
27Mhz amp changing power transistor
با سلام
در تقویت کننده خروجی رادیوهای CB با توجه به تولید نشدن ترانزیستورهای قدرت و کمیاب و گرانی انها این پیشنهاد قابل توجه و بررسی است
شما هم می توانید یک لیزر گازی بسازید برگرفته از سایت etesalkootah.blog.ir
با سلام
شما هم می توانید یک لیزر گازی بسازید
برگزاری کمپ رادیو آماتوری ۳ روزه در شمال کشور
http://irandx.ir/?p=302
با توجه به درخواست برگزاری کمپ رادیو آماتوری ۳ روزه در شمال کشور شهرستان نور که ماه گذشته به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تسلیم شده بود ، امروز مجوز این برنامه بدستمان رسید که از این طریق خدمتتون اعلام میکنم
مجوز برنامه برای ۲۰، ۲۱ و ۲۲ بهمن ماه گرفته شده
دوستانی که علاقه مند به حضور در این برنامه هستند تا پایان دی ماه فرصت دارند اعلام حضور نمایند.
تماس با ادمین
@smazimi
لینک عضویت در کانال گروه رادیویی البرز
@alborzdx
تاسیس کمیته فنی INEC TC 103
بحرالعلوم دبی, [۲۵.۱۲.۱۶ ۱۲:۱۷]
اعضای محترم گروه رادیوآماتوری
با سلام و احترام
ضمن دعوت از سرکارعالی/جنابعالی جهت حضور در نشست تاسیس کمیته فنی INEC TC 103 ، خواهشمند است در صورت مرتبط بودن دامنه کاری به سایر صاحبنظران معرف حضور اطلاع رسانی فرمایید.
با سپاس
حمیدرضا دامغانی
دبیر کمیته TC 100
اعضای محترم گروه رادیوآماتوری
با سلام و احترام
به استحضار می رساند کمیته فنی INEC TC 100 و INEC TC 110 با عنوان های " تجهیزات و سیستم های صوتی، تصویری و چندرسانه ای " و " وسایل نمایشگر الکترونیکی" متناظر با کمیته فنی IEC TC 100 و IEC TC 110 در دی ماه سال 94 تاسیس شد و آغاز به فعالیت نموده است. جهت عضویت و مشارکت در این کمیته فنی به صفحه ویژه کمیته جهت پر نمودن فرم های عضویت مراجعه فرمایید.
با سپاس
حمیدرضا دامغانی
دبیرخانه های کمیته فنی 110 وINEC TC 100
انتن لوپ
با سلام
انتن لوپ قابل استفاده در بالکن و داخل فضای محدود
http://members.home.nl/radiomorningstar/loop.htm
144Mhz radio
video : http://www.youtube.com/watch?v=8SofWPlKgPw
با سلام و تبریک هفته وحدت و میلاد مسعود رسول رحمت
2SC2999 150mw 750mhz 30ma
2SC2786 600mhz 250mw 20ma
2SC1923 550mhz 100mw 20ma
2SC1674 600mhz 250mw 20ma
2N2369 metalico pulso 0,68w 200ma 500mhz
BF224 600mhz 1w 50ma
BF198 400mhz 25ma 0,5w
BF240 1,1ghz 50ma 350mw
BFW16 1,2 ghz 1,5w 150ma rf catv ==>PA
BFY90
2SC2926 50ma 300mw 750mhz
73 de py2ohh miguel
آنتن برای 14 مگا
با سلام و آرزوی سلامتی و موفقیت روز افزون دوستان
انتن برای باند 20 متر یا 14 مگا بروش ساده تشکیل شده از :
multi band radio
با سلام
اخیرا دوستان طرح تقویت کننده ای را معرفی کردند که بسیار جالب و کارامد بود و دوستم مهندس دل قوی اصل انرا پیدا کرده و در اختیار دوستان عزیز قرار دادند
ورود کاربران
عضويت سريع
پشتيباني آنلاين
آمار
کل مطالب : 673
کل نظرات : 121
آمار کاربران
افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 94
آمار بازدید
بازدید امروز : 2550
بازدید دیروز : 2065
ورودی امروز گوگل : 255
ورودی گوگل دیروز : 207
آي پي امروز : 850
آي پي ديروز : 688
بازدید هفته : 2550
بازدید ماه : 33397
بازدید سال : 502119
بازدید کلی : 1887821
اطلاعات شما
آی پی : 3.147.51.72
مرورگر :
سیستم عامل :
امروز :
خبرنامه
آخرین نطرات کاربران
-
جواد یاور مطلق - درود
بلا بدور باشه مهندس !
انشالله همیشه سرحال سالم تندرست باشید !
پاسخ:با درود و سپاس از لطف شما دوست گرامی بدرود - 1403/1/29
یک هم وطن - من بدون مدار این رادیو ساختم باصدای واضح و بلند بدون برق و باطری
پاسخ:باتشکر از لطفتان امیدوارم بقیه دوستان هم همت کنند و دست به اچار و هویه شده خودشان بسازند و لذت ساختن را ببرند چون در داشتن لذت نیست هنر ساختن است - 1402/6/13
AEC - درود
استاد ممنون خیلی خوب و عالی - 1400/10/23
پرویز مهرزاد - سلام درود جناب عبداحق عزیز بسیار خوشحالم که وب سایت شما با مطالب مفید وعالی فعال شده است.
پاسخ:باسلام و تشکر از لطف و مرحمت شما دوست عزیز و گرامی - 1400/8/28
پرویز مهرزاد - سلام ودرود استاد عبدالحق عزیز بسیار خوشحالم که سایت جنابعالی بامطالب جدید وعالی دوباره فعلیتش را شروع نموده است.
پاسخ:با سلام تذکر بجا و بموقعی بود بسیار متشکرم - 1400/8/28
ایزدی - یه مشکلی داره این طرح. کل سلف ها با هم 12. 7 میکرو میشه که با خازن 270 پیکو، فرکانس مرکزی فیلتر 2.7 مگا هرتز می شه. کمترین سلف هم (0.1 میکرو) با همون خازن 270 پیکو 30 مگاهرتز رو رد می کنه. بنا بر این نیازی به خازن های دیگه نیست. دوستان دیگه نظرشون چیه.
پاسخ:باسلام و تشکر کل خازن ها و سلفها برای فرکانس 1800کیلو که ابتدای باند رادیو اماتوری است کم است و بسختی تنظیم می شود اما برای 3500 بله زیاد است - 1399/8/24
هومن - سلام .علت استقبال نکردن در خور توجه همین نا واردیست .این مطلب بسیار گنگ و پر از اشتباه هست
پاسخ: سلام بنده هم ضمن تائید نظر شما درخواست می کنم مطلب کامل تر و بهتر و درست تر را بفرمائید بنده بنام خودتان درج و منتشر نمایم
پاسخ:https://t.me/joinchat/AAAAAEJj30AwLGIyi_UQ3g مدارات لامپی - 1396/12/17
علی - سلام شما مکتبی و انقلابی هستید درسته ؟
پاسخ: سلام بهیچ عنوان و تقریبا هیچ جائی من چنین ادعائی نکرده ام اما این همه شهید و زخمی و جانباز و اسیر و زحمت و فعالیت برای حفظ انقلاب و سرزمین عزیزمان ایران خیلی حرام لقه گی و بی اصل و نصبی می خواهد که چشم خودرا ببندیم و از این اب و خاک حمایت و به این مردم عشق نورزیم حالا شما اسم انرا هرچه دوست دارید بگذارید نظرتان محترم است - 1396/12/17
هومن - سلام
بنده یکی از علاقمندان لامپ هستم . و 10 سال اخیر را بر روی مدارات لامپی کار کردم .با سرچ اینجا را پیدا کردم .می خواستم ببینم در زمینه مخابرات فعالیت لامپی در ایران هست ؟
این مطلب راجب لامپ واقعا توجه مخاطب علاقمند را جلب می کند ؟
من فکر می کنم نویسنده اصلا راجب لامپ حس خوبی ندارد .عذر خواهی می کنم
پاسخ:سلام دوست عزیز از صراحت و فصاحت بیان شما خوشحالم مطلبتان راجع به نویسنده مطلب لامپ کمی کم لطفی و شاید سخت گیری در بر دارد نویسنده مطلب استاد عاملی بزرگ رادیو اماتوری ایران هستند و مطلب را بی اندازه ساده و اسان گفتند چون اکثر جوانها از لامپ و ولتاژ کار ان وحشت داشته و تقریبا هیچ نمی دانند اما ظاهرا شما در مورد لامپ مطلع و ازموده هستید لذا برخود نگیرید شما هم اگر در مورد لامپ و یا مطالب استاد عاملی نقد و نظری دارید بسیار خوشحال می شوم مکتوب بفرمایید تا در همان بخش یا در بخش جدید بنام خودتان منتشر شود
پاسخ:https://t.me/joinchat/AAAAAEJj30AwLGIyi_UQ3g - 1396/12/16
سعیدی - سلام استاد بنده بی جواب ماندم
پاسخ:با سلام و پوزش از تاخیر طبق تجربه دوستان این مدار به دلیل نامرغوب بودن قطعات نو موجود در بازار معمولا در ابتدا کار نمی کند لذا بتوصیه استاد عاملی بهنر است از قطعات اوراقی رادیو و ضبط ها استفاده شود قطعات معمولا در گیر این رادیو ابتدا ای سی سویچ یا کلید زنی است که یک مدل خاصش برای مدار مناسب است و مدلهای دیگر فرکانس کار و ولتاژشان مناسب نیست درمورد ای سی مدولاتور و دمدولاتور 3028 این ای سی هم بشدت مورد شک و شبهه است در موردی باتعویض 5 عدد ای سی دو عدد که بهتر بود در مدار بکار گرفته شد لذا بهترین روش استفاده از مرحله مرحله و گام بگام کار کردن رادیو است ضمن انکه اگر فرستنده کار بیفتد گیرنده هم کار خواهد کرد و بالعکس لذا شما می توانید مدار را از میکروفون در حالت فرستنده یا بلندگو در حالت گیرنده شروع نمایید و اگر مسیر سیگنال جدا باشد در نقشه شما می توانید از تقویت صدا شروع کرده و به دمدولاتور رفته و سپس به فیلتر و بعد میکسر وی اف او و در اخر به فیلتر تنظیم باند بروید و حد اکثر سیگنال و حساسیت را بدست اورید پس فیلتر های رادیویی یا بقول شما توکو ها قسمت اخر تنظیم و تعقیب مدارتان است اگر شد برای اطلاع شما و سایر دوستان مدار را در حالت گیرنده و فرستنده جدا اراعه خواهم داد یا با رنگ مسیر سیگنال را جدا می کنم که راحت تر باشد اگر شما عضو تلگرام هستید در یکی از گروه های رادیو اماتوری بیایید و مستقیما با دوستان سازنده و استفاده کننده رادیو تماس گرفته راهنمایی شوید اگر نه ادرس ایمیلتان را بدهید تا راهنمای مونتاژ را برایتان بفرستم
پاسخ:http://py2ohh.w2c.com.br/trx/ararinhamontagem/montandoararinha.htm
راحل مونتاژ و تست مدار است - 1396/11/5
آرشیو
- تير 1403
- مهر 1402
- ارديبهشت 1401
- دی 1400
- آبان 1400
- ارديبهشت 1399
- اسفند 1397
- آذر 1397
- آبان 1397
- خرداد 1397
- ارديبهشت 1397
- فروردين 1397
- اسفند 1396
- بهمن 1396
- دی 1396
- آذر 1396
- آبان 1396
- شهريور 1396
- مرداد 1396
- تير 1396
- خرداد 1396
- ارديبهشت 1396
- فروردين 1396
- اسفند 1395
- بهمن 1395
- دی 1395
- آذر 1395
- آبان 1395
- مهر 1395
- شهريور 1395
- مرداد 1395
- تير 1395
- خرداد 1395
- ارديبهشت 1395
- فروردين 1395
- اسفند 1394
- بهمن 1394
- دی 1394
- آذر 1394
- آبان 1394
- مهر 1394
- شهريور 1394
- مرداد 1394
- تير 1394
- خرداد 1394
- ارديبهشت 1394
- فروردين 1394
- اسفند 1393
- بهمن 1393
- دی 1393
- آذر 1393
- آبان 1393
- مهر 1393
- شهريور 1393
- مرداد 1393
- تير 1393
- خرداد 1393
- ارديبهشت 1393
- فروردين 1393
- اسفند 1392
- بهمن 1392
- دی 1392
- آذر 1392