تبلیغات
موضوعات
جستجو
پیوندهای روزانه
لینک دوستان
- دریافت رایگان این قالب
- سایت عاشقانه ماندگار فان
- سایت عاشقانه عشق آفرین
- جامعه رادیو اماتوری ایران
- سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديوئي
- شرکت اروم الکترونیک
- فروشگاه قطعات الكترونيكي
- ARRL • Devoted Entirely to Amateur Radio
- درددل های یک بازنشسته
- نخستین سایت آموزشی رادیو آماتوری در ایران
- نشریات آماتوری
- EP2MRD
- QRZCQ - The database for radio hams
- شناسه تخصيص نحوه دستورالعمل ايستگاه به ارتباط راديويي هاي ) Call Sign ( دستورالعمل ارتباط شناسه تخصيص نحوه ايستگاه به راديويي
- رادیو آماتوری
- کلوپ رادیو آماتوری ایرانیان
- ارسال لینک
صفحات جانبی
امکانات جانبی
آمار وب سایت:
بازدید دیروز : 354
بازدید هفته : 658
بازدید ماه : 24980
بازدید کل : 1835588
تعداد مطالب : 673
تعداد نظرات : 121
تعداد آنلاین : 1
آموزش مورس
با سلام و ارزوی سلامتی و موفقیت دوستان و عزیزان رادیو اماتور و علاقمندان رادیو اماتوری
با عنایت به نیاز به ازمون مورس و کاربرد حیاتی ان در امر ارتباطات اضطراری و کار برد ان در باند اچ اف طرح ذیل برای دوستان علاقمند به مورس ارسال میگردد
در این طرح که مبنای کار با کلید مورس دوطرفه می باشد کلید به سمت چپ خط و براست نقطه ارسال می کند لذا از ابتدای جدول خط و نقطه با جهت حرکت فلش جدا شده اند و هرجا خط لازم بوده سمت چپ و هرجانقطه لازم بوده سمت راست حرکت کرده است بطوری که برای حرف E یک حرکت به سمت راست و برای حرف T یک حرکت به چپ لازم است و در نهایت ۵ حرکت به راست عدد ۵ و ۵ حرکت به چپ عدد صفر خواهد بود و ترکیب این حرکات بقیه اعداد و حروف را خواهند ساخت
میلاد رسول اکرم(ص) و امام صادق(ع)
امشب سخن از جان جهان باید گفت توصیف رسول(ص) انس و جان باید گفت
در شام ولادت دو قـطب عالم تبریک به صاحب الزمان(عج) باید گفت
میلاد رسول اکرم(ص) و امام صادق(ع) بر همه مسلمین جهان مبارک
swl
آگاهی هایی در مورد «شنیدگرانِ موج کوتاه» یا «اس.دبلیو.ال.»یها – بخش 1
.http://etesalkootah.ir/1396/08/21/Some_Information_around_Short_Wave_Listeners_Part_1
.
شنیدهها حاکی از آن است که همت گروهی از رادیوآماتورهای پیشکسوت ایران، که بیش از 40 سال است برای قاعدهمند و قانونیکردن رادیوآماتوری در کشور در تلاش و کوشش بودهاند، با یاری مسوولان وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات و سازمان تنظیم مقررات رادیویی به بار نشسته است و «انجمن رادیوآماتوری ایران» در حال شکلگیری میباشد و به نظر میرسد که در آیندهی نزدیک این سرگرمی علمی در کشور عزیز ما هم جای خود را در میان نوجوانان و جوانان دانشدوست به وسعت باز کند.
در مورد رادیوآماتوری پیش از این مطالبی به خوانندگان تقدیم شده بود و پس از این هم در این خصوص خواهم نوشت و در این مسیر، به ویژه، به پیشکسوتان رادیوآماتوری در ایران و روند تلاشهای پیگیرانهی آنان خواهم پرداخت.
در این مقاله، با یکی از سرگرمیهای علمی در حاشیهی رادیوآماتوری، که دوستداران فراوانی در سطح جهان دارد، آشنا میشویم: «شنیدگری موج کوتاه». این سرگرمی دلچسب میتواند برای علاقهمندان به رادیوآماتوری گام نخست در مسیر دریافت پروانه برای برپاکردن ایستگاه فرستنده-گیرندهی رادیوآماتوری باشد.
.
لوگوهای باشگاه رادیوآماتوری آلمان و رادیوآماتورهای مخابرات و پست
.
شنیدگران موجکوتاه هم «کارت تاییدتماس» یا «کارت[1]QSL» میگیرند و میفرستند
در میان مخابراتچیهای آماتور یا «رادیوآماتور»ها معمول است که پس از هر ارتباط بیسیم، طرفینِ تماس رادیویی برای همدیگر کارتِ تاییدتماس یا کارتِQSL بفرستند. وظیفهی این کارتها، تایید این نکته است که طرفین با هم در روز و ساعت معینی در یکی از باندهای مجاز آماتوری یک تماس رادیویی موفق داشتهاند و اصولاً در فرهنگ مخابراتی و رادیوآماتوری عبارت QSL به معنی «من تماس رادیویی را تایید میکنم» است.
.
شنیدگری موج کوتاه یک سرگرمی علمی برای تازه واردان به دنیای رادیو آماتوری است
.
بر روی این کارت مهمترین ویژگیهای تماس نگاشته میشود. این ویژگیها عبارتند از: شناسه[2] یا علامتخطاب (Call sign) ایستگاه مقابل، تاریخ، ساعت، فرکانس، نوع عمل مخابراتی، گزارش کیفیت علایم دریافتی از ایستگاه مقابل و همچنین نام و نشانی و علامتخطاب صادرکنندهی کارت. در اغلب موارد، علاوه بر دادههای بالا، از تیپ و نوع دستگاههای مخابراتی و آنتنهایی که برای تماس رادیوآماتوری مورد استفاده قرار داشته نیز نام برده میشود. همچنین، اطلاعاتی در مورد این که این ایستگاهها به کدام انجمن رادیوآماتوری وابسته هستند و شمارهمسلسل کارتها، که برای اعطای برخی گواهیها ضروری هستند نیز، روی کارت درج میشود.
در دوران آغازین فن مخابرات آماتوری، به دست آوردن چنین کارتهایی بسیار باارزش بود، زیرا توانایی فنی ایستگاه بیسیم آماتوری را مستند میساختند.
با توسعه و تکامل فنآوری، حتی در میان رادیوآماتورها، دیگر چندان تعجببرانگیز نیست که با استفاده از دستگاههای امروزی در هر ساعت شبانهروز، بتوان به تقریباً همهی نقاط جهان دسترسی رادیویی داشت. از این نگاه، کارتهایQSL اهمیت فنی پیدا میکنند. امروزه، اما، این کارتها بیش از هر چیز مطلقاً به مثابه تایید انجام تماس رادیویی هستند و بس. این موضوع انگیزهای برای صدور دیپلمهای افتخار شده که با ارایهی تعداد معینی از کارتهایQSL به دارندهی آنها اعطا میشود و از این جهت، اثبات و تاییدی بر مقدار معینی فعالیتهای مخابراتی است.
رد و بدلکردن کارتهایQSL موضوعی نیست که فقط در میان رادیوآماتورها معمول باشد. و نیز، این کار تنها به رادیوآماتورهایی که تماس رادیویی میان آنها برقرار شده نیز محدود نمیباشد. حتی کسانی که به طور «غیرفعال» و در حاشیهی تماس رادیوآماتورهای دیگر، «شاهد شنیداری» در برقراری تماس رادیوآماتوری بودهاند نیز میتوانند از موقعیت پیشآمده استفاده کرده و برای ایستگاهی که آن را شنیدهاند، از طریق ارسال یک کارتQSL یک «گزارش دریافت» بفرستند و همزمان تقاضا کنند که از ایستگاه شنودهشده نیز تاییدیهای در مورد گزارششان دریافت نمایند.
به افرادی که به موج کوتاه به عنوان یک سرگرمی علمی گوش فرامیدهند و شاهد شنیداریِ تماس مخابراتیِ رادیوآماتورها هستند، «شنیدگر موج کوتاه» و یا SWL-er میگویند که کوتاهشدهی Short Wave Listener است.
گرفتن یک چنین «گواهی دریافت» یا «گواهیِ شنید» یا به کوتاهی «کارت SWL-QSL» به عنوان یک فرد «شنیدگر موج کوتاه» برای همگان میسر است. برای این کار نیازی به گذراندن آزمون[3] رادیوآماتوری نیست، بلکه بر عکس، گواه دیگری است بر تماس مخابراتیِ یک رادیوآماتورِ دیگر، که برای او گذراندن یک آزمون رادیوآماتوری پیششرط فعالیتاش میبوده است.
هر هموند باشگاه رادیوآماتوری آلمان میتواند کارتهای SWL-QSL را از طریق بخش «مدیریت توزیعِ[4]QSL» این باشگاه به صورت رایگان به تمام رادیوآماتورها در سراسر جهان بفرستد.
در این حالت، به جای علامتخطاب خودی، یک نمرهیSWL به کار برده میشود که دربردارندهی شناسهی کشوری (DL برای جمهوری فدرال آلمان)، شناسهیDOK[5] (شناسهی استانی/منطقهای) و شمارهعضویت هفترقمی باشگاه رادیوآماتوری آلمان است.
مثالها:
DL-L01/1695071
DL-G15/1792787
DL-N11/1393669
علاوه بر اینها، ارزش بالای فعالیت شنیدگری موج کوتاه در پیشآمادگی علاقهمندان برای گذراندن موفقیتآمیز آزمون رادیوآماتوری به اثبات رسیده است. کُدهای سرزمینی و واژه های کوتاهشدهی رایج در مخابرات آماتوری میتوانند برای کسانی که تا پیش از آن با چنین مطالبی سر و کار نداشته بودهاند، مانع بزرگی باشند، اما برای شنیدگران موج کوتاه موضوعاتی کاملاً آشنا هستند. شنیدگران موج کوتاه در فنآوریِ دریافت رادیویی باتجربه هستند و در مقایسه با دیگران همواره دارای این برتری هستند که میتوانند بدون تمرین سنگینِ شنیداری قبلی، با اطمینان به جلسهی آزمون رادیوآماتوری بروند.
باشگاه رادیوآماتوری آلمان برای تقویت این تجربه و برای آموزش چگونگی مستندسازی فعالیتها، آزمونی زیر نام «آزمونDE» آماده کرده است. این آزمون میتواند از طرف مدیر هر یک از اتحادیههای منطقهای برگزار گردد و در آن از شنیدگران موج کوتاه مسلط بودن بر مبانی فنی، فنآوری عملیاتی و آشنایی با مقررات انتظار میرود.
با موفقیت در این آزمون، به فرد شنیدگر موج کوتاه یک شناسهی[6]DE اعطا میشود که از حروف DE ، یک رقم میان 1 تا 9 و سه حرف الفبا، که به دلخواه قابل انتخاب است، تشکیل مییابد. به عنوان مثال: DE4CWL, DE8BUS و مانند اینها. شناسههای شنیدگریِ موج کوتاه با رقم صفر، مانند: DE0AAA, DE0WSS برای دارندگان عنوان «قهرمان دریافت رادیوییِ آلمان» رزرو شدهاند که پس از گزارشهای شنیدگریِ تاییدشدهیِ متعدد، به گروههای رادیوآماتوری اعطا خواهند شد.
دادههای مندرج بر «کارتهای تایید تماس شنیدگری موج کوتاه» ([7]SWL-QSL-Card) تفاوت زیادی با آنهایی که رادیوآماتورها بین خودشان برای تایید تماس متقابل رد و بدل میکنند، ندارند. در نتیجه، هر کارت تایید تماس شنیدگری موج کوتاه دربردارندهی علامتخطابِ ایستگاه شنیدهشده، تاریخ، ساعت (به وقت جهانی UTC)، فرکانس، نوع عمل مخابراتی (مانند نوع مدولاسیون)، گزارش محتوای تماس، و علامتخطاب ایستگاه مقابل که ایستگاه شنیده شده با آن در تماس بوده، میباشد. علاوه بر اینها، کارتهای گفته شده، میتوانند درست مانند کارتهای تاییدتماسِ رادیوآماتورها دربردارندهی اطلاعاتی در مورد تجهیزات ایستگاه و یا نکات و یادداشتهای فردی هم باشند.
روشن است که بر روی این کارتها درج شمارهی شنیدگری موج کوتاه یا، در صورت در اختیار داشتن، نشانهیDE و همچنین نام و نشان خود فرد شنیدگر نباید فراموش شوند.
رادیوآماتوری که شنیده شده و از او تقاضای تایید گزارش شده است، یک کارت تاییدتماس خودی را با اطلاعات مندرج بر «کارت تاییدتماس شنیدگری موج کوتاه»ی که دریافت کرده، پس از مقابله با مندرجات دفتر تقویم تماسهای خود و اطمینان از درستی آنها، پر میکند و به این شکل صحت مشاهداتِ شنیدار موج کوتاه را تایید مینماید.
.
نمونه هایی از کارت های تایید تماس رادیوآماتورها در کشورهای همسایه
.
نظر به این که برای شنیدگرها نیز این امکان موجود است که با جمعآوری این کارتها، که از رادیوآماتورها به دست میآورند، از باشگاه تقاضای دریافت یک گواهی یا دیپلم افتخار کنند، به این دلیل، برای هر رادیوآماتور هم امری بدیهی است که باید کارتهای تایید تماس شنیدگرهای موج کوتاهی را که صادر میکند، درست مانند کارتهای تماس بین رادیوآماتورها، به درستی و به طور کامل پر کند.
(ادامه دارد)
.
برگرفته از سایت اتصال کوتاه: www.etesalkootah.ir
Ten Minute Transmitter
با تسلیت فرارسیدن ایام شهادت حضرت محمد (ص) و امام سجاد(ع) و امام رضا (ع)
Last weekend I was browsing the internet for radio circuits and came across an interesting design I've never seen before, nicknamed the Ten Minute Transmitter. The design apparently originated in 1996 in an amateur radio club QRP publication. The name originates since the original author claimed he built this transmitter and make a QSO with it in just 10 minutes time. Impressive!
I didn't set a stopwatch to time myself, but I can tell you that I was able to slap this rig together on a breadboard and tune it up very quickly. There are no coils to wind (unless you want to); it tunes a wide range of crystal frequencies, and it outputs an easy 500mW AM signal. I had three crystals on hand, and was able to load up frequencies 6925 kHz, 14322 kHz and 28266 kHz without problem.
Here's the schematic:
simple transmitter
Part list
Below the part list,
- Q1 – BC548 or any quivalent NPN transistor
- X1 – 10.7 MHz ceramic resonator, 3 terminal
- C1 – 10 nF ceramic disc capacitor (103)
- C2 – 100 nF ceramic disc capacitor (104)
- C3 – 100 pF ceramic disc capacitor (101)
- R1 – 10 kOhm
- R2 – 150 kOhm
- R3 – 1 kOhm
That’s all you need to make this shortwave transmitter circuit . Power up the circuit with a clean 3 V to 5 V DC supply, i.e with a single Li-Ion battery is.
You can also replace the 10.7 MHz ceramic resonator with any other between 2.3 MHz to 26 MHz range.
ورود کاربران
عضويت سريع
پشتيباني آنلاين
آمار
کل مطالب : 673
کل نظرات : 121
آمار کاربران
افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 94
آمار بازدید
بازدید امروز : 239
بازدید دیروز : 354
ورودی امروز گوگل : 24
ورودی گوگل دیروز : 35
آي پي امروز : 80
آي پي ديروز : 118
بازدید هفته : 658
بازدید ماه : 24980
بازدید سال : 449886
بازدید کلی : 1835588
اطلاعات شما
آی پی : 3.135.190.107
مرورگر :
سیستم عامل :
امروز :
خبرنامه
آخرین نطرات کاربران
-
جواد یاور مطلق - درود
بلا بدور باشه مهندس !
انشالله همیشه سرحال سالم تندرست باشید !
پاسخ:با درود و سپاس از لطف شما دوست گرامی بدرود - 1403/1/29
یک هم وطن - من بدون مدار این رادیو ساختم باصدای واضح و بلند بدون برق و باطری
پاسخ:باتشکر از لطفتان امیدوارم بقیه دوستان هم همت کنند و دست به اچار و هویه شده خودشان بسازند و لذت ساختن را ببرند چون در داشتن لذت نیست هنر ساختن است - 1402/6/13
AEC - درود
استاد ممنون خیلی خوب و عالی - 1400/10/23
پرویز مهرزاد - سلام درود جناب عبداحق عزیز بسیار خوشحالم که وب سایت شما با مطالب مفید وعالی فعال شده است.
پاسخ:باسلام و تشکر از لطف و مرحمت شما دوست عزیز و گرامی - 1400/8/28
پرویز مهرزاد - سلام ودرود استاد عبدالحق عزیز بسیار خوشحالم که سایت جنابعالی بامطالب جدید وعالی دوباره فعلیتش را شروع نموده است.
پاسخ:با سلام تذکر بجا و بموقعی بود بسیار متشکرم - 1400/8/28
ایزدی - یه مشکلی داره این طرح. کل سلف ها با هم 12. 7 میکرو میشه که با خازن 270 پیکو، فرکانس مرکزی فیلتر 2.7 مگا هرتز می شه. کمترین سلف هم (0.1 میکرو) با همون خازن 270 پیکو 30 مگاهرتز رو رد می کنه. بنا بر این نیازی به خازن های دیگه نیست. دوستان دیگه نظرشون چیه.
پاسخ:باسلام و تشکر کل خازن ها و سلفها برای فرکانس 1800کیلو که ابتدای باند رادیو اماتوری است کم است و بسختی تنظیم می شود اما برای 3500 بله زیاد است - 1399/8/24
هومن - سلام .علت استقبال نکردن در خور توجه همین نا واردیست .این مطلب بسیار گنگ و پر از اشتباه هست
پاسخ: سلام بنده هم ضمن تائید نظر شما درخواست می کنم مطلب کامل تر و بهتر و درست تر را بفرمائید بنده بنام خودتان درج و منتشر نمایم
پاسخ:https://t.me/joinchat/AAAAAEJj30AwLGIyi_UQ3g مدارات لامپی - 1396/12/17
علی - سلام شما مکتبی و انقلابی هستید درسته ؟
پاسخ: سلام بهیچ عنوان و تقریبا هیچ جائی من چنین ادعائی نکرده ام اما این همه شهید و زخمی و جانباز و اسیر و زحمت و فعالیت برای حفظ انقلاب و سرزمین عزیزمان ایران خیلی حرام لقه گی و بی اصل و نصبی می خواهد که چشم خودرا ببندیم و از این اب و خاک حمایت و به این مردم عشق نورزیم حالا شما اسم انرا هرچه دوست دارید بگذارید نظرتان محترم است - 1396/12/17
هومن - سلام
بنده یکی از علاقمندان لامپ هستم . و 10 سال اخیر را بر روی مدارات لامپی کار کردم .با سرچ اینجا را پیدا کردم .می خواستم ببینم در زمینه مخابرات فعالیت لامپی در ایران هست ؟
این مطلب راجب لامپ واقعا توجه مخاطب علاقمند را جلب می کند ؟
من فکر می کنم نویسنده اصلا راجب لامپ حس خوبی ندارد .عذر خواهی می کنم
پاسخ:سلام دوست عزیز از صراحت و فصاحت بیان شما خوشحالم مطلبتان راجع به نویسنده مطلب لامپ کمی کم لطفی و شاید سخت گیری در بر دارد نویسنده مطلب استاد عاملی بزرگ رادیو اماتوری ایران هستند و مطلب را بی اندازه ساده و اسان گفتند چون اکثر جوانها از لامپ و ولتاژ کار ان وحشت داشته و تقریبا هیچ نمی دانند اما ظاهرا شما در مورد لامپ مطلع و ازموده هستید لذا برخود نگیرید شما هم اگر در مورد لامپ و یا مطالب استاد عاملی نقد و نظری دارید بسیار خوشحال می شوم مکتوب بفرمایید تا در همان بخش یا در بخش جدید بنام خودتان منتشر شود
پاسخ:https://t.me/joinchat/AAAAAEJj30AwLGIyi_UQ3g - 1396/12/16
سعیدی - سلام استاد بنده بی جواب ماندم
پاسخ:با سلام و پوزش از تاخیر طبق تجربه دوستان این مدار به دلیل نامرغوب بودن قطعات نو موجود در بازار معمولا در ابتدا کار نمی کند لذا بتوصیه استاد عاملی بهنر است از قطعات اوراقی رادیو و ضبط ها استفاده شود قطعات معمولا در گیر این رادیو ابتدا ای سی سویچ یا کلید زنی است که یک مدل خاصش برای مدار مناسب است و مدلهای دیگر فرکانس کار و ولتاژشان مناسب نیست درمورد ای سی مدولاتور و دمدولاتور 3028 این ای سی هم بشدت مورد شک و شبهه است در موردی باتعویض 5 عدد ای سی دو عدد که بهتر بود در مدار بکار گرفته شد لذا بهترین روش استفاده از مرحله مرحله و گام بگام کار کردن رادیو است ضمن انکه اگر فرستنده کار بیفتد گیرنده هم کار خواهد کرد و بالعکس لذا شما می توانید مدار را از میکروفون در حالت فرستنده یا بلندگو در حالت گیرنده شروع نمایید و اگر مسیر سیگنال جدا باشد در نقشه شما می توانید از تقویت صدا شروع کرده و به دمدولاتور رفته و سپس به فیلتر و بعد میکسر وی اف او و در اخر به فیلتر تنظیم باند بروید و حد اکثر سیگنال و حساسیت را بدست اورید پس فیلتر های رادیویی یا بقول شما توکو ها قسمت اخر تنظیم و تعقیب مدارتان است اگر شد برای اطلاع شما و سایر دوستان مدار را در حالت گیرنده و فرستنده جدا اراعه خواهم داد یا با رنگ مسیر سیگنال را جدا می کنم که راحت تر باشد اگر شما عضو تلگرام هستید در یکی از گروه های رادیو اماتوری بیایید و مستقیما با دوستان سازنده و استفاده کننده رادیو تماس گرفته راهنمایی شوید اگر نه ادرس ایمیلتان را بدهید تا راهنمای مونتاژ را برایتان بفرستم
پاسخ:http://py2ohh.w2c.com.br/trx/ararinhamontagem/montandoararinha.htm
راحل مونتاژ و تست مدار است - 1396/11/5
آرشیو
- تير 1403
- مهر 1402
- ارديبهشت 1401
- دی 1400
- آبان 1400
- ارديبهشت 1399
- اسفند 1397
- آذر 1397
- آبان 1397
- خرداد 1397
- ارديبهشت 1397
- فروردين 1397
- اسفند 1396
- بهمن 1396
- دی 1396
- آذر 1396
- آبان 1396
- شهريور 1396
- مرداد 1396
- تير 1396
- خرداد 1396
- ارديبهشت 1396
- فروردين 1396
- اسفند 1395
- بهمن 1395
- دی 1395
- آذر 1395
- آبان 1395
- مهر 1395
- شهريور 1395
- مرداد 1395
- تير 1395
- خرداد 1395
- ارديبهشت 1395
- فروردين 1395
- اسفند 1394
- بهمن 1394
- دی 1394
- آذر 1394
- آبان 1394
- مهر 1394
- شهريور 1394
- مرداد 1394
- تير 1394
- خرداد 1394
- ارديبهشت 1394
- فروردين 1394
- اسفند 1393
- بهمن 1393
- دی 1393
- آذر 1393
- آبان 1393
- مهر 1393
- شهريور 1393
- مرداد 1393
- تير 1393
- خرداد 1393
- ارديبهشت 1393
- فروردين 1393
- اسفند 1392
- بهمن 1392
- دی 1392
- آذر 1392